Akademikro Blog

Bir İK çalışanı olarak iş süreçlerinizi nasıl daha verimli yönetebilirsiniz?

Bir İK çalışanı olarak iş süreçlerinizi nasıl daha verimli yönetebilirsiniz?

Bilgi teknolojilerinin altın çağındayız. Bu dönemi kendinizi ve işletmenizi bir üst lige taşıyacak eğitimlerden faydalanarak daha verimli geçirmeye ne dersiniz? Şirketinizin en önemli kaynağı olan insan kaynaklarını Mikro Yazılım ile dijital ortama taşıyabilir; Akademikro İK/Bordro eğitim programı ile İK yönetimini ilgilendiren tüm iş süreçlerinizi daha kolay planlayıp yönetmeyi öğrenebilirsiniz.

İK ve İK yönetiminin önemi

İşletme biliminin alt kategorilerinden biri olan insan kaynakları, bir şirketin tüm çalışanlarının bilgi, tecrübe, yetenek, karakter ve performanslarıyla birlikte ortaya koyduğu işlerin toplamıdır. İşte bu yüzden işletmeyi oluşturan en değerli bileşenlerin başında gelir. İnsan kaynakları, işe alım yaparak şirket için kaliteli bir insan kaynağı yaratır. Bununla birlikte şirketin hali hazırdaki insan kaynağını da en verimli şekilde kullanmayı hedefler.

İnsan kaynakları yönetimi insanı bir sonuç yerine kaynak olarak görür. Tam da bu yüzden şirketin amaç ve stratejileri belirli ise insan kaynaklarının da daha doğru iş gücünü seçerek daha efektif çalışma şansı olur. Çalışan sayısı arttıkça insan kaynakları yönetimi de daha planlı ve etkin şekilde yapılmalıdır.

Bir İK uzmanı olarak şirketinize sunduğunuz fayda

Bir iş yerinde günlük iş akışı içinde deneyimlenen birçok durum, insan kaynakları ile ilgilidir. İnsan kaynakları uzmanı, yalnızca personel ve özlük işlerini yönetmez, aynı zamanda bu alandaki yasal gereklilikleri takip eder, ücretlendirme, yan haklar, işe alım, yetenek yönetimi eğitimi, organizasyonel gelişim, işveren markası gibi birçok konuda şirketine destek sunar. Şirketin en önemli stratejik iş ortağı olan insan kaynakları uzmanı, kendini geliştirdiği ölçüde, problem çözücülükten şirket içi iletişimi artırmaya, personeli geliştirmekten kurum içinde adil bir sistem yaratılmasına dek birçok noktada kilit rol oynar. 

Akademikro ile İK/Bordro eğitimi

Akademikro, kurumsal ticari yazılım alanının en hızlı büyüyen şirketi Mikro Yazılım’ın bilgi birikimi ve deneyimini kariyerini bir adım ileriye taşımak isteyenlerle paylaşmak için kurduğu bir eğitim portalıdır. Akademikro’da Temel Düzey ile birlikte 9 farklı alanda uzmanlık eğitimi yer alıyor.

İstediğiniz zaman istediğiniz platformdan erişebileceğiniz Akademikro’da, 39 dersten oluşan 15 saatlik İK/Bordro eğitim programına dahil olarak personel yönetiminin incelikleri (SGK, mesai, prim ücretlerinin hesaplanması, vb.), bordro uygulamaları ve personel özlük işlemleri hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olur; Mikro Yazılım ürünlerinin tüm bu başlıklar altında nasıl etkili şekilde kullanılabileceğini öğrenirsiniz.

Böylece hem kendiniz ve kariyeriniz için özel bir yatırım yapmış olur hem de işletmenizi hem ciddi bir maliyetten kurtarıp personel verimliliğini artırırsınız.

Siz de Akademikro’nun uzmanlık eğitim sertifikaları ile 100 binden fazla Mikro Yazılım kullanıcısının arasına katılın ve iş hayatında sizi daha parlak bir geleceğe taşıyacak niteliklere sahip olun.

11 Ağustos 2020