Akademikro Blog

Bir şirketin A’dan Z’ye tüm süreçlerini yönetmenizi sağlayacak bilgi birikimini edinmenin yolu

Bir şirketin A’dan Z’ye tüm süreçlerini yönetmenizi sağlayacak bilgi birikimini edinmenin yolu

Muhasebe ve finans bir işletmenin atardamarıdır. Peki sağladığı verilerle girişiminizi daha sağlam hale getiren ön muhasebe ve finansı nasıl daha iyi öğrenebilir ve şirketinizin A’dan Z’ye tüm süreçlerini daha etkin şekilde yönetebilirsiniz?

Ön muhasebe neden önemlidir?

İşletmenin tüm iş süreçlerini takip edecek ipin ucu, ön muhasebedir. Muhasebenin ilk adımı olan ön muhasebe ile nakit para, çek ve senetler, banka hesapları, müşteriler ve tüm bu unsurlara ait hareketler takip edilir. Fatura kesmekten, irsaliye düzenlemeye, çek ve senet hazırlamaktan bunların ciro edilmesine dek pek çok işlem ön muhasebeyi ilgilendirir. Şirketin kategorileme, raporlama ve analiz gibi daha detaylı finansal işlemlerinin de bir ön hazırlığı olduğunu düşünürsek, ön muhasebenin ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz.

Neden bir ön muhasebe ve finans programı kullanmalısınız?

Ön muhasebe ve finans takibi sırasında günlük olarak nakit, banka, cari hesap ve kasa bakiyesi kontrolleri yapılmalı, satış faturaları kesilmeli, ilgili tahsilatlar yapılmalı, gerekirse irsaliye düzenlenmeli, alış faturaları işlenmeli, çek ve senet hazırlanmalı ve bunlar ciro edilmelidir. Tüm bu işlemler sırasında önemli muhasebe kayıtları için ayrıntılı şekilde veri toplanır. Bu veriler, şirketin geleceğini ilgilendirdiği ve muhasebeyi yönlendireceği için oldukça önemlidir. İşte tam da bu yüzden elle kayıt girip yanlış fatura kesmekten, hatalı vergi hesaplamalarından imtina etmek gerekiyor. Zira eksik ve hatalı muhasebe kayıtları şirketin maddi zarara uğramasına, ceza almasına, hatta müşterileriyle ilişkisinin bozulmasına bile yol açabilir. Bu tip hataların önüne geçmek, zamandan ve enerjiden tasarruf ederek ön muhasebenizi zahmetsizce yönetmek istiyorsanız siz de doğru programları kullanmalı ve bu programlardan en optimum şekilde nasıl faydalanabileceğinizi öğrenmelisiniz.

Neden Akademikro Ön Muhasebe / Finans eğitimini almalısınız?

Varlığını sürdürebilmek için tüm işletmelerin finansal yapılarını sağlam şekilde oluşturması, koruması ve güçlendirmesi gerekir. Bununla birlikte ön muhasebe uygulamaları ile prosedürlerini etkin bir şekilde oluşturması da her işletmenin temel ihtiyacıdır. Akademikro’nun Ön Muhasebe / Finans programı ile siz de Mikro Yazılım kullanan işletmelerin finansal süreçlerini rahatlıkla yönetebilir, mali tablo ve bütçe hazırlayabilir, finansal kaynakları etkin bir şekilde saptayarak analiz etme yetkinliğini elde edebilirisiniz.

Toplamda 124 dersten oluşan ve 58 saat süren Ön Muhasebe / Finans programı hangi eğitimleri içeriyor?

  • Stok Yönetimi: Bu program ile stok ve üretim maliyetlerinizi minimuma indirerek işletmenizin kârlılığını artırmayı öğrenebilirsiniz.
  • Hizmet ve Masraf Yönetimi: Bu eğitim ile iş süreçlerinizi veri güvenliğini de sağlayarak hatasız şekilde ilerletebilir, çalışanlarınızın gelir-gider takibini kolayca yapabilirsiniz.
  • Satın Alma Yönetimi: Bu eğitim ile işletmenizde en doğru ürünleri, en doğru zaman ve fiyatta, en güvenilir tedarikçiden almayı, ardından müşteriye vaktinde ve kaliteli biçimde teslim etmenin inceliklerini öğrenebilirsiniz.
  • Satış Yönetimi: Bu eğitim tüm satış sürecini bütünlük içinde ilerletmenizi, tekliften kasaya dek müşteri yönetiminin her aşamasını hızlı ve kolayca yönetmenizi, ekiplerinizin performansını kontrol etmenizi ve elde ettiğiniz sonuçları toplayıp raporlayabilmenizi sağlar.
  • Finans Yönetimi: Bu program ile tahsilat, ödeme ve diğer tüm mali işlemleri anlık olarak takip etmeyi, hesapları izlemeyi, çek ve senet takibi yapmayı, gelir ve giderlerinizi daima kontrol altında tutmayı öğrenebilirsiniz.
  • Genel Muhasebe: Bu program ile yaklaşan ödeme ve tahsilat günlerinizi kolayca görüntülemeyi, hızlıca e-fatura veya e-arşiv faturası hazırlamayı, stok ve depo yönetimi yapmayı, maliyet ve satış sonrası kârlılığınızı kontrol etmeyi, kısacası finansal durumunuzu aktif olarak takip etmeyi öğrenebilirsiniz.
  • Demirbaş Yönetimi: Bu eğitim ile tüm işletmeler için çok önemli olan demirbaş takibini hem zaman hem de insan kaynağı yönetimi açısından faydalı olacak şekilde takip etmeyi öğrenebilirsiniz.

11 Ağustos 2020