Akademikro Blog

Dönüşen perakende sektöründe kariyerinize ivme vermek için öğrenmeniz gerekenler

Dönüşen perakende sektöründe kariyerinize ivme vermek için öğrenmeniz gerekenler

Her an dönüşümünü sürdüren perakende sektöründe kariyerinizi bir basamak daha yükseltmek için online eğitimler ile bilginin gücünü kullanın!

Perakende sektörünün dünü ve bugünü

İlk pazarların kurulduğu zamanları düşünürsek perakendeciliğin de birkaç bin yıl öncesine dek uzandığını söyleyebiliriz. Bu denli eski bir disiplini bir sanat olarak değerlendirirsek abartmış olmayız, değil mi? Peki bu sanatın icracısı olarak siz de kendinizi  bir sanatçı gibi geliştirmeniz gerektiğinin farkında mısınız?

Elbette o günlerden bugüne çok şey değişti ve perakendecilik sektörü de her geçen gün değişim ve dönüşümünü sürdürüyor. Ancak hiç değişmeyen bir şey var ki o da perakendeciliğin en önemli öğesi olan ürün ve onun sunulma biçimi. Zira bir perakende profesyoneli olarak ürünümüzü sunma biçimimiz bizim kariyerimizi de ivmelendirecek. Peki ürünlerimizi en uygun koşullarda, en uygun yerde, en ilgi çekici şekilde ve doğru bir fiyatta sunmak için neleri öğrenmeliyiz?

Perakende sektöründe rotayı başarıya çevirmek

Perakende sektöründe başarı için ürün etrafında ilgilenmemiz gereken konuları,  müşteri odaklılığı, satış taktikleri, hizmet kalitesi, süreç yönetimi, marka yönetimi, yetenek yönetimi, kurum kültürü, imaj ve algı yönetimi olarak sıralayabiliriz. Elbette bunlarla birlikte ciroya ve karlılığa da azami önemi gösteriyor olmalıyız. Peki tüm bu konularda bilgi birikimimizi nasıl geliştirebilir ve deneyime dönüştürerek pekiştirebiliriz? Cevap: Sektörel eğitimler!

Sektörel eğitimlerin değeri

Sektörel eğitimler, kendini yetiştirmiş bir profesyonel olma yolunda size büyük bir fırsat sunuyor. Online sektörel eğitimler ile seçtiğiniz alanın deneyimli profesyonelleri ve iş insanlarından, pratik değeri de olan çok değerli bilgiler edinip hem bu alanın diğer alanlarla ilişkilerine stratejik bakmayı öğrenebilir, hem de kariyerinizi hayalini kurduğunuz seviyelere taşıyabilirsiniz.

Akademikro Perakende Çözümler eğitimi

Akademikro’nun Perakende Çözümler – Market / Mağazacılık eğitimi ile perakende sektörünün hızla geliştiği günümüzde, ürünlerin müşteri ile buluştuğu son nokta olan market ve mağazalarınızı doğru yazılım hizmetleri ve desteğiyle yönetmeyi öğrenebilirsiniz.

Peki Akademikro’nun Perakende Çözümler – Market / Mağazacılık eğitiminin içeriği nedir?

  • Market Mağaza Yönetimi: Bu eğitimde alacağınız yönetim mimarisi ile POS kasalar ile yapılan online satışlardan muhasebeye kadar, işletmenin tüm ticari ve finansal hareketlerini kapsayan, işletmeye özel bir iş modeli oluşturabilir, bilgiyi analiz edilerek sağlıklı ve hızlı bir karar destek sistemi oluşturabilirsiniz.
  • Mağaza Satışı ve Yönetimi: Bu eğitim ile mağaza içindeki sıcak satış süreçlerini nasıl yöneteceğinizi öğrenebilirsiniz.
  • Promosyon Yönetimi: Bu eğitim ile müşteri kazanabilmek için dönemsel olarak nasıl promosyon yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.
  • Akaryakıt İstasyonları Yönetimi: Bu eğitim ile basit ve kullanıcı dostu olan bir akaryakıt muhasebe programı ile akaryakıt otomasyonunu kullanmayı öğrenebilir, hem zamandan hem de işgücünden tasarruf edebilirsiniz.

Akademikro’nun sektörel eğitimleri

1988’den bu yana kurumsal ticari yazılım alanında Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olan Mikro Yazılım, bu sektörde edindiği bilgi birikimi ve deneyimini Akademikro ile faydalı bir eğitim portalına dönüştürdü. Temel Düzey ile birlikte 9 farklı alanda uzmanlık eğitimi sunan Akademikro’ya dilediğiniz zaman, dilediğiniz platformdan erişebilir, verimli ve etkili bir öğrenme süreçleri ile iş hayatında birkaç adım öne çıkabilirsiniz. Akademikro sertifikası ile siz de uzman bir Mikro Yazılım kullanıcısı olabilirsiniz.

11 Ağustos 2020