Akademikro Blog

Üretim planlamada kariyerinize alternatif yollar sunacak bilgiler edinmenizin önemi

Üretim planlamada kariyerinize alternatif yollar sunacak bilgiler edinmenizin önemi

Üretimi kalıcı olarak optimize etmeyi öğrenerek hem firmanızı başarıya taşır hem de kişisel kariyer hedeflerinize doğru daha hızlı yol alırsınız.

Üretim planlaması nedir, ne işe yarar?

Bir işletmenin üretim faaliyetleri ile bu faaliyetlerin miktar ve düzeyinin saptanmasını içeren süreçler üretim planlamasını ilgilendirir. Üretim planlaması, sadece imalatı değil, üretimin etkileşim halinde olduğu tüm birimleri ve işleri de kontrol eder ve düzenler. Siparişten itibaren sevkiyat da dahil olmak üzere üretimin tüm safhalarını üretim planlaması ile yapılacak analiz ve yönlendirmeler sayesinde gerçekleştirebiliriz.

Üretim planlaması neden önemlidir?

Günümüzün rekabetçi koşullarını, artan fiyat baskısını, kısalan teslim sürelerini ve sipariş usulü imalatları dikkate alırsak tüm şirketlerin üretim süreçlerini iyileştirmeye ihtiyacı olduğunu fark edebiliriz. Eğer siz de bir üretim planlama profesyoneli olmak istiyorsanız, çalıştığınız firmanın üretimini kalıcı olarak optimize etmeyi öğrenirseniz hem firmanızı başarıya taşır hem de kişisel kariyer hedeflerinize doğru daha hızlı yol alırsınız.

Üretim planlamasını etkin şekilde yapmanın yolu: Doğru programı kullanmak

Eğer üretim yapan bir işletmeniz varsa ya da böyle bir işletmede üretimle ilgileniyorsanız gerek müşteri taleplerine çabuk ve hızlı biçimde dönmeli gerek kurumsal hedeflerinize uygun olarak ilerlemelisiniz. Çünkü ancak güçlü bir üretim planlaması ile ulusal ve uluslararası pazarda rekabet edebilirsiniz. Bunun için başarılı bir üretim planlama süreci ve işletme hedeflerinize uyum sağlayan, gerektiğinde sizinle birlikte büyüyecek bir programa ihtiyacınız var. Peki bu programı kullanmayı nasıl öğreneceksiniz? Tabii ki Akademikro ile!

Neden Akademikro Üretim Yönetimi / Planlama / Sonlu Kapasite eğitimini almalısınız?

Akademikro’nun Üretim Yönetimi / Planlama / Sonlu Kapasite eğitiminden alacağınız sertifika ile üretimle ilgili terim ve kavramlar ile üretim yönetimi yaklaşımları konusunda yetkinlik kazanıp bu yetkinliği belgelendirebilirsiniz.

Peki Akademikro’nun 77 derslik, 45 saat süreli Üretim Yönetimi / Planlama / Sonlu Kapasite eğitiminin içeriği nedir?

  • Üretim Yönetimi – MRP Standart Maliyetlendirme: Endüstri işletmelerinde maliyet sisteminin oluşturulmasında kullanılan yöntemlerden biri olan standart maliyetler, bir ürüne ait planlanmış maliyetleri simgeler ve genelde üretim süreci başlamadan oluşturulur. Bu eğitim ile belirli koşullar altında standart maliyetlerin  ne olması gerektiğini öğrenebilirsiniz.
  • Üretim Yönetimi – MRP2 Fiili Maliyetlendirme: Bir envanterin üretimi ve/veya satın alımı için harcanan kaynakların (satınalma masrafları, hammadde, zaman) sistematik biçimde bir araya getirilmesi sonucu ortaya fiili maliyet çıkar. Bu eğitim ile fiili maliyeti satış, müşteri ve ürün karlılığı gibi analizlerde kullanmayı, standart ve enflasyon düzeltmeli maliyet ile kıyaslamayı öğrenebilirsiniz.
  • Sonlu Kapasite/Kaynak Planlama: Sonlu kapasiteli kaynak planlaması, ürünlerin imalatı için yapılacakları sıraya koyar. Sonlu kapasiteli kaynak planlama eğitimi ile belirli bir tarih aralığında aldığınız ürün siparişlerine yönelik üretim için gerekli işleri nasıl sıraya dizeceğinizi öğrenip işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Siz parametre girişlerini belirledikten sonra programınızın otomatik olarak Gantt Chart (üretim rota planlama) şemalarında bunları sıraya koymasını sağlayabilirsiniz.

Akademikro’nun sektörel eğitimleri

Akademikro’nun uzmanlık eğitim sertifikaları ile hem Mikro Yazılım’ın ticari programlarını kolaylıkla kullanabilir hem 100 binden fazla Mikro Yazılım kullanıcısından biri olabilirsiniz. 1988’den bu yana kurumsal ticari yazılım alanında Türkiye’nin lideri olan Mikro Yazılım’ın sektörde edindiği bilgi birikimi ve deneyimini kendisini geliştirmek isteyen profesyonellere aktardığı Akademikro ile Temel Düzey ile birlikte 9 farklı alanda uzmanlık eğitimi alabilirsiniz. Akademikro’ya istediğiniz an istediğiniz platformdan erişip dilediğiniz alanda verimli ve etkili bir öğrenme sürecini başlatabilirsiniz.

11 Ağustos 2020