Akademikro Blog

Yönetim ve yöneticilik eğitimi

Yönetim ve yöneticilik eğitimi

Verimi ile başarısını artırmak isteyen bir yönetici ya da geleceğin yönetici adayı mısınız? Yönetim ve yöneticilik eğitimi alarak hem kendinize hem de işletmenize katkıda bulunabilirsiniz. Kişisel kariyerinizi daha iyi noktalara taşırken şirketinizde de başarıyı daimi bir bileşene dönüştürürsünüz.

İş yerinde başarının temelleri

Ofiste başarının bazı temel unsurları vardır. Doğru iş gücü, doğru kararlar alan yöneticiler, motive çalışanlar, kaliteli ürün ya da hizmet üretimi, başarının temel taşları listesinin ilk sıralarında yer alır. Peki bu başarı nasıl uzun vadeye yayılabilir?

Yöneticilik eğitiminin kazandırdıkları

Şirketlerin ilk hedefi kâr elde etmekten ziyade sürekliliği sağlamak ve marka değerini artırmaktır. Bu hedefe, ancak iyi yetişmiş yöneticiler tarafından erişilebilir. Bu yüzden şirkete doğru yöneticileri transfer etmek ya da yetenekli genç çalışanları geleceğin yöneticisi olarak yetiştirmek her işletme için çok önemlidir.

Yönetim ve yöneticilik eğitimi, yöneticilere ve yönetici adaylarına işlerine çok yarayacak bilgi ve beceriler kazandırır. Bu eğitim, hedefe inanç, yaratıcılık becerisi, mesajları doğru yorumlama, ilham verme, çalışanları motive etme gibi beceriler edinilmesini sağlar. Aynı zamanda eğitim alanların kendilerini yönetimi ve performans yönetimi konusunda geliştirmelerini, hem kendi kariyerlerine hem de çalıştıkları işletmeye katkı sunmalarına yardım eder.

Yöneticilik eğitimi alan yöneticiler ve yönetici adayları, çalışanları ile sağlıklı işbirlikleri yapma ve takım ruhu yaratma konusunda da daha başarılı olur. Organizasyonel becerilerini kullanarak doğru işi doğru kişinin yapmasını sağlayıp şirketlerinin maksimum fayda elde etmesine yardım ederler. Yöneticilik eğitimi, bu alanda uzman olan, tanınmış kişiler tarafından verildiği için eğitim alan kişiye de müthiş tecrübeler katar. Çok uzun yıllar iş hayatı tecrübesi edinip sektörde herkesin saydığı bu kişilerden başarılı iş ve kriz yönetimi taktiklerini bizzat alan yönetici adayları, kısa sürede şirketlerinin yeni yönetici ihtiyaçlarını karşılayacak duruma gelebilir.

Akademikro eğitimleri

Türkiye’nin ilk yerli kurumsal yazılım şirketlerinden biri olan Mikro Yazılım, 32 yıllık bilgi birikimi ve deneyimini, Akademikro ile faydalı bir eğitim portalı olarak dönüştürdü. Kurumsal yazılım alanının en geniş ürün yelpazesi ve müşteri portföyüne sahip şirketi Mikro Yazılım, her an her platformdan erişilebilen Akademikro aracılığıyla Temel Düzey dahil 9 farklı alanda uzmanlık eğitimi veriyor.

Akademikro, 700’ün üzerindeki online eğitim içeriği ve 300 saati aşan bir eğitim süresi sunuyor. Online sınavlar ile uzmanlık sertifikası edinebildiğiniz platformda, başlangıç eğitimleri ile beraber farklı kategorilerdeki onlarca eğitimi tamamlayarak finans ve ERP süreçlerini kapsayan birçok teorik bilgiyi edinebilirsiniz.

Akademikro sertifikası ile hem uzman bir Mikro Yazılım kullanıcısı olabilir, hem farklı ticari ve ERP yazılım üreticilerinin ürünlerini kullanabilecek bilgi düzeyine erişebilir hem de verimli ve etkin bir öğrenme süreciyle kariyerinizi bir adım yukarıya taşıyabilirsiniz.

11 Ağustos 2020